Mai cikkünkben egy minimalista megjelenésű érintőgombos távirányítót mutatunk be. Korábbi cikkeinkben írtunk már több fajta Z-Wave-es távirányítóról, így ha érdekel a téma vagy épp távirányítót keresel, írásunkban megtalálod az összes fontos infót, illetve a további linkeket.

Az Aeotec WallMote Quad távirányító egy mágneses tartóra rakható fali/asztali távirányító. Ez az eszköz akár egy helyiség teljes körű vezérlésére is tökéletesen alkalmas. A távirányító 16 eltérő funkcióval programozható fel, így egykönnyen nem fogyunk ki a lehetőségekből. További előnye, hogy a világítás vagy egyéb beavatkozó eszközök kapcsolásán túl képes fényerőszabályzásra is.

A mágneses tartónak köszönhetően fix helye lehet a távirányítónak otthonunkban. Viszont bármikor levehetjük és lerakhatjuk magunk mellé. Például egy dohányzóasztalra filmnézéshez, vagy elalváskor az ágy mellé, az éjjeliszekrényre. 

A távirányító beépített akkumulátorral rendelkezik, a tartozék USB-kábel segítségével könnyedén tölthető, így nem kell elemeket vásárolnunk, cserélgetnünk. Videónkban látható miként vezérelhetjük szabályozható és ki-/bekapcsolható eszközeinket egy érintéssel. A bal felső gomb hosszan történő lenyomása a lámpa fényerejét szabályozza, rövid megnyomása pedig ki/be kapcsolja azt. A másik három gomb egy-egy ki-/bekapcsolható fényforrást vezérel:

Persze minden gombnak van hosszan nyomás és elengedés funkciója is, így azokat szintén használhatjuk akár redőnyökhöz vagy egyéb eszközökhöz. A távirányító létezik 2 illetve 4 érintőgombos kivitelben is, így ha valahol csak pár funkciót szeretnének egyszerű módon vezérelni, a 2-gombos változat is remek választás lehet.

Összességében a WallMote Quad egy sokoldalúan használható, remek kidolgozású távirányító azoknak, akik egyben keresnek fix és/vagy hordozható távvezérlőt. Megjelenése letisztult, könnyen beleolvad a modern stílusú otthoni környezetbe.

Az Aeotec WallMote Quad adatlapja: link…
Aktuális Aeotec-kínálatunk: link…