Takaríts meg akár 50% energiát ComfortClick-kel!

Élj velünk együtt Te is környezettudatosan! Tudtad, hogy az épületek energiafogyasztásának 50%-a megtakarítható lenne épületautomatizációval? A ComfortClick segít a fűtési, hűtési és világítási költségek csökkentésében a legfontosabb berendezések összekapcsolásával, automatizálásával és 24 órás felügyeletével.

Spórolj 45%-ot a hűtésen és 25%-ot a fűtésen!

– Időprogram: A ComfortClick központokkal időprogramokat állíthatsz be különböző működési módokhoz (kényelmi, készenléti, éjszakai, stb.) a beállított hőmérsékleti értéket figyelembe véve. A programban egy szoba akkor lesz hűtve vagy fűtve, ha abban van is valaki. Ezzel a módszerrel az energiafogyasztás akár 5–10%-át takaríthatod meg!
– Ablak ellenőrzése: A nyitott ablakok is felesleges fogyasztásokhoz vezetnek. Nyitásérzékelőkkel együttműködve a ComfortClick-ket beállíthatod, hogy a hűtés vagy fűtés álljon le, ha az ablak nyitva van. Ezzel akár 10%-ot is meg tudsz spórolni!
– Automatikus fényvédelem: A sötétítők mozgatásával optimális hőegyensúlyt érhetsz el. Ha a szoba túl hideg, a sötétítők felhúzásával engedhetsz be napfényt, majd amikor a hőmérséklet elérte a kívánt értéket, a sötétítők automatikusan bezáródhatnak.

Spórolj 60%-ot a világításon!

– Jelenlét érzékelése: ComfortClick vezérlőközpontod automatikusan lekapcsolja a világítást a kevésbé használt területeken, például folyosókon, ha nem érzékel jelenlétet.
– Állandó világításvezérlés: Fényérzékelők segítségével a központ automatikusan állítja be a fényerőt az egyes helyiségekben.
– Fénymenedzselés: Ha több természetes fényt szeretnél egy szobába, a ComfortClick felhúzza a sötétítőket, így még ideiglenesen sem szükséges villanyt kapcsolnod.

Köss össze eszközöket, és spórolj!

Az energiával kapcsolatos globális szén-dioxid kibocsátás közel 28%-áért sajnos az épületek felelősek. Az olyan megújuló energiaforrásokat is integrálhatod okosotthonodba, mint a napelem. Többféle, napelemeket vezérlő inverter típus is összekapcsolható egy ComfortClick központtal. Az összegyűjtött energia szükség szerint tárolható és felhasználható, ezáltal csökkenti az energiafogyasztást. illetve, amikor kb. 1,5 év múlva már nem éri meg visszatölteni a szolgáltatódnak a megtermelt áramot, mivel jóval rosszabb feltételekkel veszik át majd, mint ahogy adják, akkor nagyon fontos lesz, hogy amikor rendelkezésre áll a napelemek által előállított áram, akkor fel is tudják azt használni otthonod fogyasztói. Akkor induljon el a mosógép vagy épp az elektromos autó töltése, amikor „saját” eneregia áll rendelkezésre.

Egyéb ComfortClick bOS funkciók.

– Távollét: Minden energiafogyasztó készülék automatikusan kikapcsolható.
– Kikapcsolás: Egyetlen gombbal kapcsolhatod ki készülékeidet pl. lefekvéskor.
– Statisztika és ellenőrzés: ComfortClick applikációval (iOS vagy Android) bármely okoskészüléken követheted és analizálhatod az energiafogyasztási adataidat.
– Energiaszabályozás: Az energiafogyasztás ellenőrzésével a ComfortClick kiegyensúlyozza az energiafelhasználást a csúcsidőben. Kikapcsolhatod azon készülékeket, amelyek használata nem szükséges.
– Értesítések: Ha az energiafogyasztás eléri a beállított határértéket (bedugva felejtett vasaló), ha bármely készülék cserére szorul (megnövekedett a hűtő fogyasztása), ha energiapazarlás történik (nyitva maradt a vízcsap), stb., azonnali értesítést kapsz.

Összesen mennyit is tudsz megtakarítani?

A Biberach Alkalmazott Tudományegyetem kutatása szerint az automatizmussal rendelkező épületek éves beruházási és energiaköltsége 11%-kal alacsonyabb, annak ellenére, hogy az épületautomatizálási rendszerrel kapcsolatos kiépítési költségek körülbelül háromszor magasabbak. Az alacsonyabb energiaköltségek a későbbiekben 40%-os megtérülést jelentenek!

UP/FEL