Termékvisszahívás a Z-Wave 800-as chipes többcsatornás reléknél

Gyártói termékvisszahívásra volt szükség a két legújabb többcsatornás fűtésvezérlőnél. A Z-Wave 800-as chip SDK-jában talált hibát a Silicon Labs, és mind a Heatit, mind az MCO többcsatornás reléje ezen alkatrész köré épül.

Két gyártó is jelezte, hogy a Z-Wave 800-as chipet tartalmazó többcsatornás fűtésvezérlő reléinek szünetelteti a forgalmazását. Az MCO Home MR8-Z és a Heatit Z-Water2 esetében is lefagyás tapasztalható az egyes relék bekapcsolása után. A hiba okát vizsgálva az derült ki, hogy a probléma Z-Wave 800-as chip SDK-jában (a Silicon Labs által készített, a chipen futó szoftverben) található. Az ilyen mélyebb szintű programrutinok egy-egy processzor gyártójától származnak, ezekre építik rá pl. a Z-Wave-es eszközök gyártói a saját készülékükön futó egyedi programokat. Ez gyakorlatilag az alap, amely a processzor működtetéséért felel, ezen kódokhoz általában csak a processzor gyártója ért, az általa benne hagyott hibákat is csak ő tudja így kijavítani. Viszont az ilyen hibák, gyakorlatilag a processzort használó készülékek gyártóinak – jelen esetben a Heatit-nek és az MCO Home-nak – okoznak gondot, no, és persze a vevőknek. Főleg egy fűtési szezon közepén 🙁

A Silicon Labs (a chip gyártója) frissítést fog kiadni az érintett szoftvercsomaghoz. A frissítés megérkezéséig az említett gyártók (és ezzel együtt mi is és telepítő partnereink is) felfüggesztették a hibás termékek forgalmazását. Természetesen, híreinkben tájékoztatást fogunk adni a hiba javításáról, és a termékek forgalmazásának újraindulásáról is.

UP/FEL