Az okosotthon egyben biztonságos otthon

Hírek

Biztonságtechnika

Okos eszközökkel otthonodat megtaníthatod a napi rutinod figyelemmel kísérésére, ahhoz igazodva események létrehozására, így sokkal kellemesebben telnek mindennapjaid. Azonban egy okosotthon nem csupán a kényelemről szól! Mikor okos zárakat, érzékelőket és kamerákat vásárolsz, a kényelem mellett a biztonságot is választod.

Ellenőrizd otthonodat bármikor!

A reggelek általában rohanással telnek, ennélfogva később nagyon nehezen tudsz visszaemlékezni, hogy valóban bezártad-e a bejárati ajtót és a garázskaput. Ha Z-Wave-es okos eszközökkel szereled fel otthonodat, mobiltelefonról, tabletről, számítógépredről a nap bármely szakában bárhonnan le tudod ellenőrizni a készülékek állapotát. Legyen szó okos zárról, nyitásérzékelőről vagy kamerákról, ezek mindegyikével biztonságban tarthatod otthonodat, családtagjaidat, kertedet.

Okos eszközeiddel immár nem kell aggódnod az otthoni állapotok miatt, míg távol vagy.

Biztosítsd otthonodat bárhonnan!

Az okosotthonodat nem csupán ellenőrizni tudod, de különböző lépéseket is tehetsz annak megvédésének érdekében, függetlenül attól, merre vagy a nagyvilágban.

Tényleg elfelejtetted volna bezárni a bejárati ajtót? Az okos zár alkalmazásán keresztül távolról is meg tudod oldani annak zárását (vagy nyitását, ha éppen egy családtag vagy a kutyasétáltató jött volna meg). A tervezettnél később érsz haza? A telefonod egyetlen gombnyomásával bekapcsolhatod a biztonsági rendszert, így otthonod akkor is védve lehet, ha senki sincs otthon.

Védd meg otthonodat a károktól, betörőktől!

A fentiek mellett – illetve azokból következően –, okos eszközökkel az esetleges károk és a betolakodók ellen is tehetsz! A vízérzékelő például jelez Neked, ha szivárgást észlel, az applikáción keresztül elzárhatod azon eszközeidet, amelyek abban a helységben találhatóak, megúszva ezzel az otthonod elázását – és egy hatalmas vízszámát. De a vezérlőközpontra bízhatod a központi vízcsap automatikus elzárást is ilyen vészhelyzetben.

Ugyanilyen alapon működik a szénmonoxid- vagy füstérzékelő: közvetlenül a telefonodra küld egy üzenetet, hogy füstöt érzékelt, így azokat a készülékeket elzárhatod vagy hívhatsz segítséget – de automatikusan elindulhat a szellőztetés is, akár ablak is nyitható megfelelő elektronika segítségével.

Az okoseszközök segítenek távol tartani a betolakodókat is. A szabotázsgátló technológiával felszerelt okos zárak biztosítják az ajtókat, az érzékelőkkel és kamerákkal szemmel tarthatod a tulajdonodat.

Okos technológiával felszerelni otthonodat nem csak szórakozás, de biztonság szempontjából is megfontolandó. Okos eszközökkel ellenőrizheted, ki- vagy bekapcsolhatod a készülékeidet bármikor, bárhonnan, nem kell mindezt ezt távfelügyeletre bízni, hiszen Te magad lehetsz az, aki távolról felügyel!

UP/FEL