Okosotthon-Automatizálás

Bonyolult, túlárazott termékeket sejtet az okosotthon kifejezés?
Pedig valójában vezetékek és különösebb szerelés nélkül,könnyen és elérhető áron valósítható meg a magas fokú kényelem, biztonság és energiatakarékosság. Az okosotthon megoldások közül a Z-Wave alapú a legnépszerűbb.

Z-Wave & ZIGBEE – a vezeték nélküli internethez hasonlóan – egy nemzetközi kommunikációs szabvány az otthonautomatizálás területén, a különbség, hogy itt rádiófrekvenciát használunk. A tengerentúlról érkező, de már az európai kontinensen is magabiztosan legelterjedtebb protokollt az otthonautomatikai piac mintegy 70 százaléka használja. Számokra lefordítva: jelenleg 700 gyártó összesen 2600 terméke érhető el, melyekből már több mint 100 millió eszköz működik a világon.

https://tavvezerles.hu/content/img/slider/Qubino.jpg

Kiépítés:A szabványnak megfelelő eszközök lefedik az ajtó- és ablaknyitás, az árnyékolás, az érzékelés, a fűtés és hűtés, a hatótávnövelés, a kapcsolás, a konnektorok, a riasztórendszerek, a világítás és a zenelejátszás területeit; továbbá a rendszer elengedhetetlen alapeleme egy vezérlőközpont is. De az egyik leggyakoribb kérdésre is szeretnénk gyorsan választ adni. Amennyiben az otthon vezetékhálózata megfelel a mai kor elvárásainak, a Z-Wave alapú rendszerek kiépítése szinte biztosan nem igényel külön vezetékelést, nincs falvésés…

What is Z-Wave? - Enerwave Home Automation

Rendszerméret: Fontos hangsúlyozni, hogy a Z-Wave alapú okosotthon kiépítésének nincsenek időbeli korlátai. Amennyiben valaki most kialakít egy bizonyos rendszert, az a jövőben bármikor bővítheti, új eszközeit bármelyik már meglévővel integrálhatja, összehangolhatja.

Már vannak okos eszközei ?

Ez legalább két oldalról remek hír. Egyrészről azt bizonyítja, hogy Ön már felismerte, hogy világunk ebbe az irányba halad, nem csak a kényelem, hanem a biztonság és az energiatakarékosság jegyében. Másrészről ez azért is jó hír, mert okoseszközei jó eséllyel integrálhatóak.Egy távirányítóval vezérelhető redőny vagy egy belső hálózatra csatlakoztatott zenelejátszó eszköz remekül beilleszhető a rendszerbe. A távirányítós klímaberendezések többségét akár a rendszerhez tartozó mobilapplikáción keresztül is vezérelheti. A Z-Wave megoldások ugyanakkor arra is lehetőséget nyújtanak, hogy relék beépítésével “felokosítsunk” és a rendszerünk szerves részévé tegyünk hétköznapi lámpákat, aljzatokat, kapcsolókat.

https://tavvezerles.hu/content/img/slider/multiroom2.jpg

Mennyi az annyi ?

Ez csak és kizárólag attól függ, mekkora méretű rendszerrel képzelünk el egy okosotthont. Van akinek elegendő az, hogy a lakás hőmérsékletének megfelelően, összehangoltan működjenek a redőnyök, a hűtés és a fűtés. Van aki azt kéri: távozáskor egyetlen gombnyomással kapcsoljon ki az összes elektronikai eszköz a lakásban a világítással egyetemben. Van aki nem kívánja az időjárás-előrejelzéseket vizslatni, inkább azt szeretné, hogy redőnyei a külső szélmérő jelzése alapján automatikusan leereszkedjenek, ha viharos szél érkezett. És vannak, akik azt szeretnék, hogy hazaérkezéskor ajtónyitásra kapcsolódjanak fel az otthon bizonyos világító berendezései és bekapcsoljon a televízió, miközben mobilapplikációjuk segítségével már előre a kívánt szintre állították a belső hőmérsékletet. Böngéssze a Távvezérlés.hu-t, ismerkedjen meg az eszközökkel és a lehetőségekkel.

Amennyiben felkeltették érdeklődését az okosotthonok nyújtotta lehetőségek, keressen minket, mint hivatalos viszonteladót és rendszertelepítőt.

Partnerünk : Távvezérlés.hu

https://tavvezerles.hu/content/img/slider/Heatit.jpg
https://tavvezerles.hu/content/img/slider/Zipatile2.jpg
https://tavvezerles.hu/content/img/slider/Zipabox2.jpg
UP/FEL