Comfortclick

ComfortClick Eszközök:

1. ComfortClick Bobcat 10″
Androidos fali kezelő

A Comfortclick Bobcat egy 10,1″-es Android tablet (Lenovo Tab M10) és egy fali beépítőkeret által alkotott készlet. A keret tartalmaz egy tápegységet is, hogy állandóan töltse a „kezelőpanelünket”.
Teljes értékű Android 9
Fehér-Fekete kerettel
10,1″-es érintőképernyő
Beépített tápegység


2. ComfortClick Colibri
vezérlőközpont (Z-Wave)

A Colibri központ is a ComfortClick egyedi bOS alkalmazását futtatja, amely amely a gyártó okosotthon kiépítő cégként szerzett sok éves tapasztalata alapján lett kifejlesztve. Különlegessége a kiemelkedő, folyamatosan fejlesztett kompatibilitás a különböző hálózaton keresztül vezérelhető eszközökkel, így nem csak a Z-Wave-es berendezéseink vezérlése bízható erre a méretében egyébként apró eszközre.
Tervezd meg a saját felhasználói felületedet!
Teljesen szabadkezet kapsz a felhasználói felület testreszabására! Válaszd ki a kedvenc színeidet, használd saját ikonjaidat, alkalmazd a saját szobáidról készült fotókat háttérnek – vagy akár az otthonod alaprajzát a gombok elhelyezéséhez! Ellentétben más vezérlőközpont-gyártók szoftverével, a bOS esetében nem lehet arról szó, hogy tetszik, kézre áll vagy éppen átláthatatlannak tűnik. Itt ugyanis a felhasználó mondja meg, milyen képernyőkön, milyen elrendezési elv alapján milyen kezelőgombokat, kapcsolókat szeretne látni, melyiket milyen méretben és grafikával. Így a felület bonyolultsága igazítható az adott felhasználó igényeihez, hotel vagy apartman esetében a vendégek szálláshelyéhez, miközben akár a vállalkozás arculata is visszaköszönhet a teljesen egyedien kialakított grafikus felületen. A felület Windows alatt használható alkalmazással állítható össze, és egyformán jelenik meg a webes és mobilos alkalmazásokban is, nem kell külön elkészíteni mondjuk telefonra és webböngészőre.

A rendszer demófelülete az alábbi linken érhető el (érdemes kipróbálni): link…

A fentiek alapján a ComfortClick központokat nem kezdő felhasználóknak javasoljuk (nekik inkább a VERA lehet ideális választás), illetve beállításukat, programozásukat érdemesebb inkább telepítő szakemberre bízni. Ha azonban ki tudjuk használni a Colibri Z-Wave lehetőségeit, akkor egy nagyon nagy tudású, és különlegesen gyors működésű, teljesen egyedi kezelhetőséget biztosító tökéletes központra bízhatjuk ingatlanunkat.
Főbb jellemzők:
Z-Wave Plus alapú központi egység
Opcionálisan bővíthető kapcsolat: Modbus és RS232

Műszaki adatok:
CPU: 1,2 GHz-es, 4-magos ARM
RAM: 1 GB
Flash memória: 32 GB SD-kártya
Operációs rendszer: Linux
Vezérlőszoftver: bOS, PRO licenccel, 2 felhasználóval
Csatlakozók: 4×USB2.0, 1×Gigabit ethernet
Áramfogyasztás: 3–5 Watt
Fizikai méretek: 122×39×122 mm


3. ComfortClick Dozer 22″
Androidos fali kezelő

A Comfortclick Bobcat egy 10″-es Android tablet (Lenovo Tab M10 TB-X605L) és egy fali beépítőkeret által alkotott készlet. A keret tartalmaz egy tápegységet is, hogy állandóan töltse a „kezelőpanelünket”. Mivel egy teljesen gyári Android rendszer fut a készüléken (Play Store-ral), bármely okos eszközünk saját távvezérlő-alkalmazása is feltelepíthető rá, nem csak a ComfortClick bOS kliense.
A kezelőpanel főbb tulajdonságai:

Operációs rendszer: Android 9

  • Képátmérő: 10,1″ (25,6 cm)
  • Előlapi kamera felbontása: 2 MPixel
  • WiFi: 802.11a/b/g/n/ac
  • Keret mérete: 305×196×2 mm
  • Fali doboz mérete: 290×180×50 mm
  • Max. fogyasztás: 10 Watt
  • Tömeg: 2 kg

4. ComfortClick Grinder Black
vezérlőközpont


A Grinder az egyik leghasznosabb okosotthon vezérlőegység. Otthonodat vagy irodádat okosíthatod fel ezzel, miközben kényelemben, biztonságban élhetsz, nem mellesleg meg is takaríthatsz. Add a rendszerhez készülékeidet és alakítsd igényeid szerint okosotthonodat!
Mi a ComfortClick bOS?
A ComfortClick bOS platform az épület vizualizációját, automatizációját és vezérlését teszi lehetővé. Minden épület minden rendszerét és készülékét integrálhatsz és automatizálhatsz a ComfortClick bOS platformmal.A ComfortClick bOS (Building Operation System) egy különleges, a legnépszerűbb otthonautomatizálási szabványokat támogató rendszer. Leglényegesebb eleme a szerver, amelynek állandóan futnia kell valamilyen hardveren (pl. a ComfortClick saját vezérlőközpontjain). A szerver azonban Windows alapú saját számítógépünkre is telepíthető.
Csatlakoztass bármilyen rendszert vagy készüléket!
A bOS támogatja a KNX, Z-Wave, Modbus, BACnet, Google Assistant, Amazon Alexa, Sonos, Samsung Smart TV, LG Smart TV, Philips Hue, IP cameras, DSC, Paradox, Satel, Kodi, Global Caché, IRTrans, TCP/IP devices, Fronius és foobot rendszereket.
Tervezd meg a saját felhasználói felületedet!
Teljesen szabadkezet kapsz a felhasználói felület testreszabására! Válaszd ki a kedvenc színeidet, használd saját ikonjaidat, alkalmazd a saját szobáidról készült fotókat háttérnek, vagy az otthonod alaprajzát a gombok elhelyezéséhez!

Műszaki adatok:

CPU: 3,0–3,6 GHz-es, 2-magos Intel Core i3-8109U RAM: 4 GB
Flash memória: 128 GB SSD
Operációs rendszer: Windows 10 IoT
Vezérlőszoftver: bOS, PRO licenccel, 3 felhasználóval
Csatlakozók: 4×USB3.0, 1×Gigabit ethernet, 1×HDMI1.4a, 1×VGA, 1×SDXC-olvasó (UHS-I)
Áramfogyasztás: kb. 10 Watt
Fizikai méretek: 116,6×51,5×112 mm
Javasolt Z-Wave adapter: AEOTEC Z-Stick

5. ComfortClick Jigsaw
vezérlőközpont (KNX)

A ComfortClick bOS vezérlőszoftverét futtató központ, amely DIN-sínre szerelhető. Alap helyzetben KNX hálózatra csatlakoztatható, de bővíthető USB-s Z-Wave interfésszel is. 2 felhasználót tartalmaz a rajta lévő licenc. Tervezd meg a saját felhasználói felületedet! Teljesen szabadkezet kapsz a felhasználói felület testreszabására! Válaszd ki a kedvenc színeidet, használd saját ikonjaidat, alkalmazd a saját szobáidról készült fotókat háttérnek – vagy akár az otthonod alaprajzát a gombok elhelyezéséhez! Ellentétben más vezérlőközpont-gyártók szoftverével, a bOS esetében nem lehet arról szó, hogy tetszik, kézre áll vagy éppen átláthatatlannak tűnik. Itt ugyanis a felhasználó mondja meg, milyen képernyőkön, milyen elrendezési elv alapján milyen kezelőgombokat, kapcsolókat szeretne látni, melyiket milyen méretben és grafikával. Így a felület bonyolultsága igazítható az adott felhasználó igényeihez, hotel vagy apartman esetében a vendégek szálláshelyéhez, miközben akár a vállalkozás arculata is visszaköszönhet a teljesen egyedien kialakított grafikus felületen. A felület Windows alatt használható alkalmazással állítható össze, és egyformán jelenik meg a webes és mobilos alkalmazásokban is, nem kell külön elkészíteni mondjuk telefonra és webböngészőre.
Főbb jellemzők:
KNX alapú központi egység
Opcionálisan bővíthető kapcsolat: Z-Wave, Modbus/BACnet és RS232
Műszaki adatok: CPU: 1,2 GHz-es, 4-magos ARM
RAM: 1 GB
Flash memória: 32 GB SD-kártya
Operációs rendszer: Linux
Vezérlőszoftver: bOS PRO License, 2 felhasználó
Csatlakozók: 1 × KNX, 4 × USB, 1 × Ethernet port
Áramfogyasztás: kb. 2 Watt
Fizikai méretek: 107 × 61 × 50 mm


6. ComfortClick Jigsaw PRO
vezérlőközpont (KNX)

A Jigsaw Pro nagyobb épületek vezérlésére és automatizációjának monitorozására használható központ. A bOS Server vezérlőszoftver már telepítve van az eszközre, amely felel az épületben található eszközök kommunikációjáért, logikát futtat és hozzáférést biztosít a bOS Client alkalmazáshoz (iOS, Android és Windows készülékekre). A Jigsaw Pro integrált KNX és RS-485 interfésszel rendelkezik, amely lehetővé teszi a közvetlen kommunikációt a KNX és/vagy RS-485 installációkkal (pl. Modbus RTU, BACnet MSTP). Tervezd meg a saját felhasználói felületedet! Teljesen szabadkezet kapsz a felhasználói felület testreszabására! Válaszd ki a kedvenc színeidet, használd saját ikonjaidat, alkalmazd a saját szobáidról készült fotókat háttérnek – vagy akár az otthonod alaprajzát a gombok elhelyezéséhez! Ellentétben más vezérlőközpont-gyártók szoftverével, a bOS esetében nem lehet arról szó, hogy tetszik, kézre áll vagy éppen átláthatatlannak tűnik. Itt ugyanis a felhasználó mondja meg, milyen képernyőkön, milyen elrendezési elv alapján milyen kezelőgombokat, kapcsolókat szeretne látni, melyiket milyen méretben és grafikával. Így a felület bonyolultsága igazítható az adott felhasználó igényeihez, hotel vagy apartman esetében a vendégek szálláshelyéhez, miközben akár a vállalkozás arculata is visszaköszönhet a teljesen egyedien kialakított grafikus felületen. A felület Windows alatt használható alkalmazással állítható össze, és egyformán jelenik meg a webes és mobilos alkalmazásokban is, nem kell külön elkészíteni mondjuk telefonra és webböngészőre.
Főbb jellemzők:
KNX alapú központi egység
Opcionálisan bővíthető kapcsolat: Z-Wave, Modbus/BACnet és RS232
Műszaki adatok:
CPU: 1,5 GHz-es, 4-magos ARM 64Bit
RAM: 4 GB
Flash memória: 32 GB SD-kártya
Operációs rendszer: Linux
Vezérlőszoftver: bOS PRO License, 2 felhasználó
Csatlakozók: 1 × KNX, 4 × USB, 1 × Ethernet port, 1 × RS 485 port
Áramfogyasztás: kb. 2 Watt
Fizikai méretek: 107 × 61 × 50 mm


7. ComfortClick Modbus/BACnet dongle

A ComfortClick bOS vezérlőszoftver által támogatott USB-s adapter, amely Modbus vagy BACnet protokollal kommunikáló eszközök vezérlését teszi lehetővé. Használható a Comfortclick saját vezérlőközpontjaival és a Windows alá telepíthető bOS alkalmazással is.


8. ComfortClick Sledgehammer

A Sledgehammer 2020 nyarán a legerősebb hardvert tartalmazó vezérlőközpont a ComfortClick-től. Inte Xeon processzora és 5 ethernet-csatlakozása lehetővő teszi, hogy egészen nagy épületek – pl. társasházak, hotelek, kórházak, stb. – vezérlését rábízzuk. Kisebb testvéreihez hasonlóan – kivétel a Colibri Z-Wave-et – ebben az eszközben sincs Z-Wave, KNX vagy egy egyéb interfésze beépítve, USB-n keresztül csatlakoztathatunk ilyeneket. Alap helyzetben 20 felhasználó licencet tartalmaz, de ez a szám igény szerint tovább növelhető a felhasználói licenc megvásárlásával. Műszaki adatok: CPU: 2,2 GHz-es, 4-magos Intel Xeon D1518 RAM: 16 GB DDR4 HDD: 1 TB Toshiba SSD: 256 MB Intel M.2 Operációs rendszer: Windows 10 IoT Vezérlőszoftver: bOS, PRO licenccel, 20 felhasználóval Csatlakozók: 2×USB3.0, 4×RJ-45 Gigabit ethernet, 1×RJ-45 Gigabit ethernet (IPMI), 1×VGA, 1×RS232 Áramfogyasztás: kb. 60 Watt Fizikai méretek: 482×45×254 mm (1U rack) Javasolt Z-Wave adapter: AEOTEC Z-Stick A Sledgehammer csak kiépítést is kérő vevőink számára elérhető projekttermék, webshopból nem rendelhető!

UP/FEL